Nyheter

Erbjudande om Göta Kanal 2021 (gäller till nyår) 10 december, 2020Göta Kanals arbetsgruppsrepresentanterfrån Vänerns tre Båtförbund.Har nu förhandlat fram ett erbjudande för alla båtägare i Vänerförbunden. Se det som en julklapp till era medlemmar.Med Vänliga Hälsningar från ArbetsgruppenChrister Bofeldt ÖVBF, Torsten Born VBF, Lars-Göran Kring VBF

Här kommer ett bra erbjudande till samtliga klubbari Vänernfrån Göta kanal. Era medlemmar får 25% rabatt på högsäsongsbiljettvid köp innan nyår! Biljetten är fullt avbokningsbar ända fram till incheckning. Vad kan nu vara bättre i dessa instängda tider än att planera en båtsemester på Göta kanal nästa sommar och ha en slant över till julklappar. Rabatten gäller både delsträcka och hela Göta kanal tur alt tur/retur. Erbjudandet kan inte kombineras med andra rabatter i vår medlemsklubb Slusstrappan och gäller ej på för-och eftersäsong. Läs mer om fördelarna med att vara medlem i Slusstrappan här

Normalt tar resan Sjötorp till Mem 6-8 dagar. Men i biljetten ingår 5 gästhamnsnätter i våra 21 gästhamnar, så det finns ingen anledning att stressa. Med en högsäsongsbiljett så kan man checka in på Göta kanal när man önskar under hela perioden 15 jun –11 aug. När man checkarin på Göta kanal så får man två servicekort och en biljettflagga att fästa på båten. Kanalflaggan visar att man löst kanalbiljett och får ligga i Göta kanals gästhamnar på den sträcka man köpt biljett och får nyttja el och dricksvatten.

Servicekorten fungerar som passerkort till Göta kanals gästhamnsservice med toalett, dusch, tvättstuga, septitanktömning och latrinvask. Med servicekorten får man dessutom fri entré till Göta kanalutställningen i Motala samt Kanalmuseet i Sjötorp.

Avbokning
Biljetten kan avbokas ända fram till incheckning och pengarna återbetalas. Endast en bokningsavgift om 250:-tas ut vid eventuell avbokning.

Rabattkod
Vid bokning skriver man in: vättern20 i rutan för kampanjkod så dras rabatten automatiskt.

Länk till bokning
https://www.gotakanal.se/sv/fritidsbat/praktisk-info/slusstrappan/

Mer information om att resa på Göta kanal
https://www.gotakanal.se/sv/fritidsbat

I händelse att någon har frågor kring bokning så kan de höra av sig till Göta Kanals Kundtjänstkundtjänst på 0141-20 20 50

Vid frågorom rabatten för medlemsklubbar, Kontakta Bo Christer Bofeldt Östra Vänerns Båtförbund Tel: 076-8133587 mail:christer@cbmediasweden.se


Med vänliga hälsningar,

Styrelsen CMBK

Klubben har investerat i en hjullaster som ersätter den gamla! 12 november, 2020Vår klubb CMBK har 2020-11-13 investerat i en bättre begagnad hjullastare Volvo L50G, årsmodell 2015. Denna skall ersätta den gamla traktorn, som troligen kommer att kräva kostsamma reparationer för att överleva ytterligare 10-15 år. Hjullastaren har avsevärt bättre prestanda och egenskaper än den gamla vilket kommer att krävas när många båtar blir allt större och tyngre.

Samtliga verktyg som plog, skopor mm som vi redan har passar till den nya hjullastaren.

Den gamla maskinen är inbytt av företaget där affären gjorts.

Hjullastaren kommer bara att få användas inom Kapurjaområdet, i anslutning till kranen och för arbete med de andelsbryggor som är anslutna till CMBK.

Hjullastaren kommer endast att få användas av våra kran och traktorförare efter att de genomgått utbildning på den nya hjullastaren.

Sedvanlig försäkring där trafikförsäkring ingår är tecknad.

Nya ordnings och underhållsdokument kommer att upprättas.

Klubben har sedan sensommaren 2020 startat en intern grupp där frågor, både för Kapurja, traktor och lyftarbete med kranen ingår. Syftet med gruppen är att ta upp frågor, inventera behov och se till att arbete blir genomfört som skall göra vårt område både bättre och trevligare.

Gruppen består idag av Tomas Karlsson, (ansvarig för Kapurja) Anders Grund, (ansvarig för traktor) Ola Andersson, (hamnfogde) Göran Rang, (båtsamverkan) Sören Brandberg (CMBK) och David Hägg (CSS).

Har du synpunkter och idéer så kontakta någon i gruppen.


Med vänliga hälsningar,

Styrelsen CMBK

Extra tider för båtlyft upplagda 4 oktober, 2020Extra tider för båtlyft ligger nu inlagda på hemsidan och kan bokas.


Med vänliga hälsningar,

Styrelsen CMBK

Höstens kranlyft går nu att boka. 26 augusti, 2020Det går nu att boka kranlyft för höstens upptagningar. Ni bokar i kalendern som tidigare. Fler datum kan komma att läggas till.


Med vänliga hälsningar,

Styrelsen CMBK